Main Page Sitemap

Wat is de looptijd van een obligatie


Dus als de rente stijgt: hoe langer de looptijd van een obligatie, hoe groter de korting een verkoper van een obligatie moet incalculeren.
Neemt hij het gratis lijst zedendelinquenten uw omgeving contract van vijf jaar en wordt het gemiddelde salaris in de competitie opwaarts bijgesteld, dan zal hij in de laatste jaren van de deal een lager dan gemiddeld salaris hebben.
Bij een rentedaling stijgen obligaties in koers en bij een rentestijging dalen obligaties in koers.En lees ook het vorige deel: Beleggen in obligaties - renterisico.Aandelen en obligaties: de verschillen Bedrijven kunnen hun activiteiten ook financieren door aandelen uit te geven.Beleggen in een obligatiefonds heeft grote voordelen. .Als bijvoorbeeld de duration van een obligatie 5 jaar is en de rente daalt met 1 procent, dan is te verwachten dat de koers van de obligatie met ongeveer 5 procent stijgt.
Obligatie zijn minder risicovol dan aandelen, die ook in waarde kunnen zakken.
De rente die u voor een bedrijfsobligatie ontvangt, hangt vooral af van twee factoren: de looptijd en de kredietwaardigheid van het bedrijf.
Hij moet ook inzicht hebben in de relatie tussen enerzijds effectief rendement, looptijd en duration en anderzijds rente.
Informeer u vooraf, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Veronderstel dat de speller een gemiddeld vijfjarig contract wordt aangeboden met EUR 1 miljoen per jaar.
Bij achtergestelde obligaties gaat het net omgekeerd: u wordt pas terugbetaald na alle bevoorrechte en gewone schuldeisers.
Het is verplicht om obligaties op een effectenrekening te bewaren.Als de rente verandert zal de koers van een obligatie veranderen met een corresponderend cijfer dat is gerelateerd aan de duration van de obligatie.Obligaties, termijnrekeningen en staatsbons: gelijk maar toch anders.Aan de informatie op deze pagina's kunnen geen rechten worden ontleend.Als een belegger verwacht dat de rente zal stijgen, dan zal hij willen beleggen in obligaties met een lage duration.Gelukkig hoeven beleggers deze berekening niet zelf te maken en behoort de duration tot de standaardinformatie bij een obligatie of obligatiefonds.De rentegevoeligheid van een obligatie is obligatiespecifiek en ondermeer afhankelijk van de looptijd.Hoe korter de looptijd, hoe kleiner de korting. .De informatie over beleggingsproducten is bedoeld ter algemene informatie en is niet bedoeld als advies.


[L_RANDNUM-10-999]
Sitemap